Back to All Events

Expositie Uit de school geklapt: Het Zeister basisonderwijs in vogelvlucht


Vanaf 13 januari t/m 11 februari 2018 te zien in de Culturele Vleugel van Slot Zeist:

Uit de school geklapt, Het Zeister basisonderwijs in vogelvlucht

In deze tentoonstelling wordt een globaal overzicht gegeven van de algemene geschiedenis van het basisonderwijs in Zeist en in de buurtschappen Den Dolder en Austerlitz. Daarnaast zullen ook gebouwen, lesmateriaal, leerkrachten en – natuurlijk - de leerlingen ruimschoots aan bod komen.

De tentoonstelling wordt georganiseerd op initiatief van het Geheugen van Zeist door het Zeister Historisch Genootschap in samenwerking met de Gemeente Zeist.

Het Geheugen van Zeist heeft medewerking gevraagd aan scholen en inwoners van Zeist om materiaal voor de tentoonstelling in bruikleen te geven. De collecties van onder andere het Gemeentearchief Zeist (GAZ), het Hernhutterhuis en het Zeister Historisch Genootschap (ZHG) zijn daardoor aangevuld met unieke bruiklenen van diverse scholen en particulieren. Op de tentoonstelling zullen oa. rapporten, lesboekjes, werkjes, schoolplaten en historische filmbeelden te zien zijn die met elkaar een feest van herkenning vormen.

Tijdens de openingsuren zullen aan de tentoonstelling gerelateerde activiteiten plaatsvinden in de ‘Kersbergenzaal’ in de Slotgewelven van Slot Zeist.