Back to All Events

Jan Pieter Foppen, Schilder van licht en leven!


  • Slot Zeist Zinzendorflaan Zeist, UT, 3703 Netherlands (map)

8 oktober t/m 30 december 2017

De onderwerpen op de schilderijen van Jan Pieter Foppen (1972) ziet liggen bijna letterlijk op straat: parken, pleinen, terrassen, cafés. Dit kan ergens in de Languedoc zijn, maar evengoed in Zeist. Vaak trekt hij er op uit met zijn camera. Vaak dienen foto's als vertrekpunt voor zijn schilderijen. Jan Pieter Foppen presenteert zich graag als ‘hedendaags impressionist’.

Vanuit zijn sfeervolle galerie annex atelier in Wijk bij Duurstede werkt hij aan zijnschilderijen, waarin licht en kleur een belangrijke rol spelen. Grote voorbeelden en inspirators daarbij zijn voor hem Georg Breitner, Isaäc Israels, Claude Monet en Jan Hendrik Weissenbruch.  “Het dagelijks leven biedt zoveel mooie taferelen. Vooral als het licht gaat toveren en spelen, zie je de prachtigste dingen. Daar krijg je geen genoeg van ! Het is een uitdaging om die momenten te raken in verf. Als het je lukt zo’n moment vast te leggen, vier je een klein feestje met je zelf en ben je even intens gelukkig !”

Earlier Event: September 23
Brocante Kasteel Fair Slot Zeist