Back to All Events

Mozart Leeft!

  • Slot Zeist 1 Zinzendorflaan Zeist, UT, 3703 CE Netherlands (map)
Stap binnen in de wereld van Mozart
Op 28 januari stappen we de wereld van Mozart binnen. Op slot Zeist vieren we zijn verjaardag in stijl. Met kostuums, opera, theater, dans, etiquette en… kinderen die de muziek van Mozart spelen.
Als gast op dit unieke evenement word je letterlijk ondergedompeld in de tijd van Mozart. Je beleeft het mooiste wat de pruikentijd te bieden heeft. Je arriveert per rijtuig op het slot en vanaf dat moment word je betoverd door klassiek theater. En je maakt zelf deel uit van het spektakel.

Passend kostuum
Alle feestgangers, jong en oud, nemen actief deel aan de diverse programma’s. Je zorgt voor een passend kostuum zodat je helemaal opgaat in de tijdgeest en in Mozart’s wereld. Kinderen en volwassenen spelen de muziek van Mozart. Een expert leert je hoe ‘het heurt’ in Mozart’s tijd. Je beleeft de prachtige aria’s en menuetten van Mozart en leert hoe je er op kunt dansen. Iedereen is welkom op deze unieke belevenis. En… Wolfgang Amadeus is zelf ook aanwezig!

Kinderen spelen Mozart
Mozart leeft! is bedacht door Tatiana Chevtchouk, de bevlogen pianolerares en artistiek leider van Klassiek op het Amstelveld. Haar leerlingen hebben speciaal voor de gelegenheid muziek van Mozart ingestudeerd. In een prachtig aangeklede concertzaal zullen ze hun stukken ten gehore brengen en op hun eigen manier vertellen over het leven van Mozart.

Theater
In een andere zaal voert het beroemde theaterensemble Splendor je mee langs Mozarts genialiteit. Violiste Marieke de Bruin en haar ensemble vertelt over de jonge Mozart, zodat je meer gaat begrijpen van zijn composities. Vrolijk, perfect, harmonieus, soms een tikje overdreven, met een Italiaans tintje. Er zal samen gezongen worden! 

Etiquette
Slot Zeist is met zijn prachtige zalen en geweldige tuin dé plek voor ‘etiquette-lessen’ van Nienke van Hassel. Nienke is onder meer bekend van rondleidingen door de Gouden Eeuw in het Scheepvaartmuseum. Hoe begroet je elkaar en hoe eet je netjes bij Mozart thuis? Je leert het vanaf het servies uit de kelder van Slot Zeist. Nog zoiets: moet je stil zijn tijdens de muziek of mag er ook gelachen worden? Later op de dag kun je deze tafelmanieren tijdens de high-tea zelf in praktijk brengen.

Opera en dans
Spetterend opera-entertainment wordt verzorgd door gezelschap B.O.O.M. Zij brengen de beroemdste Mozart-aria’s ten gehore in een van de paleiszalen. Daarnaast is er een dans-workshop waar het klassieke menuet opnieuw tot leven komt. Want waar heb je anders die schitterende kleren voor aangetrokken?

Kijk niet verbaasd op als je Mozart zelf tegen het lijf loopt, want waarom zou hij ontbreken op zijn eigen verjaardag? Ook een minder goede vrind van Mozart zal trouwens acte de présence geven. Met alle heisa van dien…

Tijdens Mozart leeft! beleef je de wereld van Mozart als nooit tevoren. Onder het genot van een drankje en een hapje wandel je in kostuum tussen opera en dans, geniet je van theater en luister je naar de geniale muziek van Mozart, uitgevoerd door kinderen en professionals. Zelf maak je deel uit van het spektakel. Een unieke dag vol verrassingen die je niet mag missen!

Let op: de dresscode is bindend!

Mozart leeft!
28 januari 2017
13.00 – 18.00 uur
Kaartverkoop via www.cma-podium.nl
Earlier Event: January 14
De Slotlaan, werk aan de winkel!
Later Event: February 25
“25 jaar passie voor bloemen”