Historische doe- en beleefdag op 11 oktober!

Op zondag 11 oktober zorgt het Geheugen van Zeist dat de geschiedenis tot leven komt in en om Slot Zeist, de Witte Os en wijngaard Hoog Beek en Royen. De historische doe- en beleefdag is een uniek en gezellig evenement voor jong en oud. Met als hoogtepunt een levensecht Middeleeuws kamp in de tuin van het Slot. De toegang is gratis!

Leuke kinderactiviteiten

Kom koekjes bakken, speuren door het Slot of versier een zwaard of kroontje. Er zijn ook leuke buitenactiviteiten als boogschieten, bootje varen of met een tokkelbaan over de Slotgracht roetsjen. Ook verhalenverteller Gerard Tonen loopt rond. De hele dag rijden twee koetsen rond waarop gratis mag worden meegereden. Een groot aantal activiteiten is gratis, maar voor enkele activiteiten en workshops moet een strippenkaart van €2,50 gekocht worden. 

Middeleeuwse kamp

In de tuin van het Slot staat een heus Middeleeuwse kamp. Bewoners van het kamp laten zien hoe er vroeger werd gekookt. Oude ambachten worden getoond en oude muziek ten gehore gebracht. Ook is er een schandpaal. Kinderen mogen van dichtbij kijken en alles vragen aan de Middeleeuwse bewoners van het kamp.


Rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen en muziek

Het Gilde Zeist geeft elk uur een rondleiding door Slot Zeist. U kunt ook tentoonstellingen bezoeken in het Slot en in het Museum het Hernhutterhuis. In de wijngaard Hoog Beek en Royen is er een uitleg over de wijnproductie en een rondleiding. Bij de Witte Os kunt u op de dag zelf wijn bottelen. Ook geeft het Koninklijk Zeister Harmoniegezelschap die dag een concert in het Slot.

Dit was nog maar een kleine greep uit het hele programma. Kortom de historische doe- en beleefdag is het perfecte dagje uit voor het hele gezin. Het gehele programma is te lezen op de website van het Geheugen van Zeist, www.geheugenvanzeist.nl.