Linkervleugel Slot Zeist huisvesting voor gymnasiale afdeling Openbaar Lyceum Zeist

vergaderzaal-zeist-zaalverhuur-vergaderlocatie-trouwlocaties-bruiloft-locaties.

De Gymnasiale afdeling van het Openbaar Lyceum Zeist (OLZ) wordt tijdelijk gehuisvest in Slot Zeist. In overleg met hoofdhuurder The Attention Group zijn afspraken gemaakt voor het in gebruik nemen van de linkervleugel van het Slot.

Als proef verzorgt de school met ingang van het nieuwe schooljaar gedurende vijf maanden een innovatief onderwijsconcept op deze historische plek in Zeist. Slot Zeist ligt vlakbij de hoofdvestiging op het landgoed Schoonoord aan de Blikkenburgerlaan.

Slot Zeist blijft evenementenlocatie

De huidige functie van het Slot als evenementenlocatie blijft vervuld. The Attention Group blijft het overige gedeelte van de ruimtes inzetten voor zakelijke en particuliere evenementen. Ook verandert er niks voor de Brasserie.

Langer vooruitzicht huisvesting OLZ in het Slot 

Wanneer de proefperiode een succes is, is het de intentie de komende tien jaar een Openbaar Gymnasium onder te brengen in de linker vleugel van het Slot. De sterke groei van het OLZ maakt het zoeken naar extra huisvestingsmogelijkheden noodzakelijk en de nabijheid van het Slot zou in een aantal opzichten een doelmatige oplossing zijn.

Geheel nieuw is de onderwijsbestemming voor Slot Zeist overigens niet. In de jaren ‘60 was het Openbaar Zeister Lyceum vanwege verbouwingswerkzaamheden op Schoonoord al een keer tijdelijk in het Slot gehuisvest.