Expositie Sylvia van der Weide in Brasserie

Vanaf 15 juni 2015 is de expositie van Sylvia van der Weide te bezichtigen in het Cultureel Laboratorium van de Brasserie. 

Over Sylvia van der Weide 

Sylvia van der Weide is geboren in Nederland. Ze zoekt spontaniteit in haar werk, wat een afspiegeling is van haar emoties op dat moment. Kleur schilderen is de methode die Sylvia heeft gekozen voor haar expressies de afgelopen 15 jaar. Het werken op grote schaal maakt Sylvia mogelijk geabsorbeerd te raken in de kleur en genereert een intuïtieve respons.
 
Sylvia begon met schilderen in haar vrije tijd en dit groeide al snel uit tot een passie. In de afgelopen 15 jaar ontdekte ze de kwaliteiten van waterkleur, acryl en olie. Haar ervaring is dat acryl haar meer vrijheid geeft om haar innerlijke emoties te uiten met de kleuren en vormen op grotere schaal.  

Sylvia woonde in verschillende landen en heeft de wereld rondgereisd, haar schilderijen reflecteren al deze ervaringen en haar emoties. Zij brengt de kleuren van de culturen die ze heeft ontdekt op haar reizen op het doek. 

Haar schilderijen zijn een kaart van haar leven, die individueel de puzzelstukjes van haar leven vertegenwoordigen.