Marius van Dokkum, ‘Lachende liefde’


4 juli t/m 24 september 2017

Marius van Dokkum, ‘Lachende liefde’

Schilderijen
De schilderijen van Marius van Dokkum (1957) bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal eenvoudige mensen voor in hun eigen leefomgeving. Mensen die ondanks hun eigenaardigheden toch sympathiek overkomen. Zijn schilderijen worden vaak gekenmerkt door humor. Het is zijn manier om een schilderij te laten spreken.

Van Dokkum is een rasverteller. Hij zoekt naar manieren om zijn indrukken weer te geven op een anekdotische manier. Met humor, soms neigend naar grappen en grollen in de tradities van 17e-eeuwse meesters zoals Jan Steen en de gebroeders Adriaan en Isack van Ostadehet ooit deden. Maatschappijkritiek en relativering is hem dan ook op het lijf geschreven.